Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Benidormmal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Hallott már Spanyolország Floridájáról?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hallott már Spanyolország Floridájáról?


2020/01/22
Pi

Európa tele van szebbnél is szebb helyekkel. A földrajzát tekintve van itt minden: hegyek, völgyek alföldek, felföldek, dombok. És tengerpartok. Ezek közül kiemelkedő vidéknek számít Benidorm, melyet a helyi köznyelv csak Spanyolország Floridájának nevez.

Benidromi csoda

Valencia autonóm közösségéhez, földrajzilag 36 kilométerre fekszik Alicante városától. Hogy miről híres ez a hely? Arról, hogy itt található a legtöbb szálláshely a Földközi-tenger partján.
A kisváros lakosságának hivatalos lélekszáma nem éri el a hetvenezret, azonban a nyári csúcsidőszakban könnyen előfordul, hogy az ott nyaraló turisták miatt ez a szám felkúszik 1 millióra naponta. Évente összesen 6 millió turistát fogadnak, akiknek pompás kényelmet nyújt a 345 felhőkarcoló nyújtotta szállodai kényelem. Egészen hihetetlen adatok.

De miért is van ez így? Elég csak szétnézni az interneten, a képek és a videók többet mondanak ezer szónál is. Több kilométer hosszú homokos tengerpart, a város mögött nagyszerű kirándulóhelyek, melyek dombokkal és hegyekkel vannak „fűszerezve”. Ezáltal olyan panoráma nyílik a tengerre, mely a sokat látott szem számára is páratlan élményt nyújt.Sokak számára már zavaró tud lenni az, amit ott kaphat az ember nyaranta. Kissé „elharapódzott” a turizmus, hiszen a legmelegebb időszakban van, hogy egymást érik a napozóágyak, a bulik végeláthatatlan sora is tud zavaró lenni azoknak, akik inkább a tengerparti pihenésre vágynak.

Azonban egy szónak is száz a vége, jöjjön most Benidorm képeken. Ezt látva mindenki eldöntheti: zavarná e nyáron az ott tapasztalt közeg? A válasz előre borítékolható…

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com

manusama képe a Pixabay -en. Sébastien PIQUET képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.