Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt az Atacamával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Az Atacama sivatag izgalmas élete

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Atacama sivatag izgalmas élete


2020/04/01
Pi

Manapság nagy felhajtás van a Mars és az odautazás körül. Milyen lehet ott élni? Ezt a Földön is van lehetőség átélni! Íme!

Az Atacama sivatag csodája

Mi is lehet izgalmas egy sivatagban? Juthat eszébe bárkinek ez a kérdés, olvasva cikk témáját. A kérdés jogos, a válasz pedig egyszerű.

Mikor az ember meghallja a sivatag szót, akkor rögtön Afrika, a homok, a Szahara, a meleg, a por és a szomjúság jut eszébe. Ez az általánosítás, ami egy normális emberi tulajdonság.Azonban, bár a Szahara tényleg a legnagyobb sivatag a Földön a Magyarországnál körülbelül nyolcvanszor nagyobb területével, nem ez a bolygó legérdekesebb ilyen tájegysége. Hiszen a világon húsz kietlen, ilyen besorolású vidéket tartanak számon, melyek leginkább Afrikában és Ázsiában találhatóak- mi most mégis inkább az egyetlen dél-amerikaira koncentrálunk, nevezetesen az Atacama sivatagra.

Az Atacama egy kavics- és homoksivatag Chile és Peru területén. Átlagos szélessége kevesebb, mint 160 km, hossza 1000 km, amiből egyenesen adódik, hogy területe 1,6-szer nagyobb, mint hazánké. Ezzel egyébként az egyik legkisebb ilyen területnek számít az egész világ tekintetében.

Hogy mitől különleges mégis az Atacama?

Attól, hogy a vidék nagyon hasonlít egy marsbéli tájhoz, illetve, hogy Földünk só készletének egy jelentős része is itt terül el.

A tájak egyediségéből adódik, hogy az éjszakák és nappalok egészen egyedi képet tudnak mutatni. Egy itt elkészült videó olyan pillanatokat vetít elénk, melyeket valóban csak itt láthatunk és melyek által könnyű lehet elképzelni azt, hogy milyen is lehet egy este a Marson.

Ez már nem akármi igaz?

Mi most ezt meg is mutatjuk egy videó formájában. Nézzük meg tehát az Atacama életét, mely valóban lélegzetelállító:

 

Forrás: youtube.com

Barbara Bodenschatz képe a Pixabay -en.


38Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.