Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Mauritiussal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Legyen télen is nyár!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legyen télen is nyár!


2020/01/16
Pi

Ha az ember télen egzotikus utazásra gondol, alapvetően három helyszín jön számításba: Thaiföld, Seychelle-szigetek és Mauritius. Az első kettővel már mi magunk is sokat foglalkoztunk, de mi a helyzet a sorban harmadikkal? Ennek járunk most utána.

 Mauritius télen és nyáron

Azt gyorsan le kell szögezni, hogy ha a három fent említett hely valamelyikére szeretne utazni az ember Budapestről, akkor bizony Mauritiusra a legdrágább eljutni. Nem is véletlen, hiszen például a Seychelles-szigetekhez hasonlóan ez is az Indiai-óceánban lévő kis szigetcsoport, de ez az egzotikus hely keletre fekszik Madagaszkártól, míg Seycehelles északra.

Mint az már a bevezetőben már említésre került, ez is egy népszerű üdülőhely, mely majdnem 50-szer férne bele Magyarországba. Két nagyobb és több kisebb szigetből áll, a főváros Port Louis amely a fő szigeten található.Hasonlóan a Seychelles-szigetekhez ez is angol gyarmat volt, azonban Mauritiusnak korábban sikerült elszakadnia a koronától, nagyjából tíz évvel.

Éghajlata szubtrópusi, így összesen két évszakot különböztetünk ott meg: a nyár decembertől júliusig tart, míg a tél júliustól decemberig. Persze itt nem kell olyan szintű különbségre gondolni, mint például Magyarország esetében. Itt nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C körül van, míg télen 24 °C körül. Eső itt is esik, nem is kevés. A fő sziget délkeleti oldalán az éves csapadék eléri a 4000 mm-t; az északnyugati parton pedig 1000 mm évente.

Élővilága nagyon gazdagnak mondható. 900 fajta növény és 44 különböző állatfaj él itt, azonban egyediségük és kis számuk miatt mindannyian a veszélyeztetett kategóriába sorolhatók. Sajnos az idők folyamán már 21 állatfaj kipusztult a szigetről végleg, ezen folyamat megállítására létrehozták a Black River Gorges Nemzeti Parkot.

A szigetcsoport fő bevételei közé sorolható természetesen a turizmus, mely az ország GDP-jének egy jelentős hányadát adja ki.

De ne is szaporítsuk tovább a szót száraz tényekkel. Miért is tennénk, ha van egy csodás videó, mely pontos képet fest a szigetcsoportról, az élővilágról? Betekintést nyerhetünk a hamisítatlan mauritius.i hangulatba. Nézzük tehát!

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com

Monika Mesterhazy képe a Pixabay -en.

DerBub képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!