Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Budapest és Balaton között

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Balatoni fejlesztések

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balatoni fejlesztések


2019/05/24
Pi

Fontos fejlesztések történnek a következő években Budapest és Balaton között, de a tó körül is számtalan újdonság lesz!

Budapest-Balaton fejlesztése

Bringakör közel 17 milliárd forintos felújítása, amely a tervek szerint 2021 tavaszáig tart.

Hogy miért is nagyon fontos és jó hír ez? Azért, mert egy felmérés szerint a magyarok 22 százalékban biciklivel közlekednek, ami kiterjed az aktív pihenésre, nyaralásra is, ami a Balatonnál kiemelt jelentőséggel bír.A törekvés országszerte egyértelmű: mintegy 9100 kilométer kerékpárúttal rendelkezik Magyarország és a tervek arról szólnak, hogy további 2100 kilométer épül a közeljövőben.A Balatonalmádi-Balatonlelle közötti 42 kilométer hosszú 14 települést érintő szakasz nettó 670 millió forintba kerül. A munkát június közepétől augusztus végéig szüneteltetik, hogy ne zavarják a nyári szezont.

Szorosan ide kapcsolódó hír még az is, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség vezetésével, 1,2 milliárd forint uniós támogatással, 800 kilométer túraútvonalat jelölnek ki a térségben, és három nagy szolgáltató központ létesül Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonföldváron 2020 őszéig. Idén kezdődik a fővárost és a régiót - Etyek, Székesfehérvár és a Velencei-tó érintésével - összekötő 10 milliárd forintos kerékpárút építése is – tehát elkészül a régóta vágyott és áhított Budapest-Balaton kerékpárút!

Ezek aztán a jó hírek, igaz?
37 33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.