Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a rollerrel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Kivonultatták az elektromos rolleres Lime-ot Budapest belvárosából

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kivonultatták az elektromos rolleres Lime-ot Budapest belvárosából


2019/07/16
Pi

A trend folytatódik: ezúttal az elektromos rollereket tiltották ki a főváros szívéből!

Főváros és a roller esete

1-2 évvel ezelőtt a valóban veszélyes és forgalmat bőven akadályozó, a kizárólag turisták által használt beerbike, illetve a szintén oda nem illő segway kitiltása után itt az újabb korlátozás: nem lehet mostantól ugyanis a Lime elektromos rollereit felvenni és használni Budapest belvárosában.

Hogy miért nem? Nos a válasz egyszerű: Belváros-Lipótváros önkormányzata nemrég hozott egy rendeletet, amely kimondja: az elektromos közroller felvétele az utcán közterületi értékesítésnek minősül, erre pedig nincs engedélye a Lime rollermegosztó cégnek. Hiába kezdték meg a működésüket májusban a fővárosban, gyorsan eljött az idő a meghátrálásnak.A kerületi önkormányzat célja egyértelmű: szeretnék elérni, hogy megvédjék a közterületen sétáló embereket és szabályozzák a rollerezést. A jövőben dokkolók kialakítását tervezik, ahol szabályosan lerakhatók és felvehetők lesznek ezek az eszközök, de amíg ez nem valósul meg, addig a tiltás érvényben marad.

A cég az intézkedés után úgy döntött, kivonul a belvárosból. Az internetes applikációjukból kiderül, hogy működési zónából már ki is került az V. kerület: piros színnel jelölték meg a városrészt ugyanis.

Mi is az a Lime roller pontosan? Ez egy elektromos gépezet, mely a már említett applikáció segítségével érhető el.  Ennek segítségével a leendő felhasználó megkeresheti a legközelebbi rollert, és egy gombnyomással feloldhatja azt.

Amikor az utazás befejeződött, a rollerezők az applikáció utasításait követve egyszerűen megállítják a járművet és biztonságosan leparkolnak vele. A rollerek egyszeri kioldási költsége 250 Ft, a használat percdíja pedig 50 forint. A Lime helyi csapata végzi majd a rollerek kihelyezését, töltését és karbantartását.

Kérdés ezután csak annyi: jó döntés volt a tiltás vagy sem? A többség örül neki vagy nem? Mi úgy gondoljuk, hogy amíg nincs kialakítva az eszköz használatának egyéb feltétele, addig ez nem egy rossz döntés. Ugyanis ahogy nem szabad kerékpározni sem gyalogosok között, úgy ezen logika alapján joggal tehető fel a kérdés: rollerezni miért lehet?
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.