Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Egyiptommal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Budapestre költözik az egyiptomi világ!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapestre költözik az egyiptomi világ!


2019/10/08
Pi

Budapest sem fog kimaradni szerencsére a sorból, így még az ősszel a magyar fővárosba érkezik a világhírű Tutanhamon kiállítás.

Tutanhamon kiállítás

A különleges tárlat 2020. március 1-ig tekinthető meg a Komplexben, a Király utca 26. szám alatt.

Igazán különleges élményben lesz része azoknak, akiket érdekel az egyiptomi mitológia.
A látogatók a kiállított tárgyakat ugyanis abban a formában tekinthetik meg, ahogy 1922. november 4-én Howard Carter brit régész felfedezte azokat.

Egyszerre lesz izgalmas és érdekes is a séta a régi, egyiptomi kincsek között, ugyanis a látogató úgy érezheti majd magát, mint ha ő maga is egy piramis belsejében sétálna. A sírkamrák egymás után nyílnak meg a kiállításra látogatók előtt, sőt növelve az autentikus élményt, a sír fekete sakálszobor őrei, ugyan úgy fognak a helyükön posztolni, mintha még most is a sírkamrát őriznék.
Természetesen nálunk is látható lesz a kanopusztartó szekrény és a körülötte lévő usebti szobrok is, úgy, mintha nem is telt volna el 3300 esztendő a fáraók kora óta.Majdnem 100 éve találták meg tehát eme nem mindennapi leleteket, így „majdnem” jubileumi évforduló alkalmából rengeteg extra anyag és meglepetés érkezik majd a tárlattal együtt a több mint 1000 kiállítási tárgyon túl.

A 2200 négyzetméteres tárlat az eredeti formájában mutatja be a sírkamra rekonstrukcióját és tárgyakat. Kincsekkel teli dobozok és ládák nyílnak meg a nagyérdemű előtt, de a közönség megnézheti mind ezek mellett Tutanhamon halotti maszkját is.
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.