Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a pályaudvarokkal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Megszépítik a pályaudvarokat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megszépítik a pályaudvarokat


2019/02/20
Pi

Sok éves probléma oldódik meg nemsokára végre a Keleti és a Nyugati pályaudvaron. Szebb lesz ezután minden, bár valljuk be, ez nem lesz nehéz annyira.

Felújítják a pályaudvarokat

Nem is szépek, nem is olyan hasznosak, és nyugati példákat sem találunk rá –ezt látták meg a MÁV illetékesei akkor, amikor úgy döntöttek, hogy lebontják a két pesti csúcspályaudvaron található pavilonokat.

 "A MÁV kiemelt figyelmet kíván fordítani az állomásokon az utasforgalom korábbiaknál magasabb színvonalú kiszolgálására. Ennek érdekében elkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, a koncepcióba nem illő pavilonok elbontása."

                                 

Első lépésként a Nyugati pályaudvari aluljáró bérleti szerződéseit mondták fel, és elkezdték a MÁV üzemeltetésében álló keresztfolyosó rendbehozatalát.  A MÁV következő lépése az, a Keleti pályaudvaron tapasztalható állapotok megszüntetése.

Ennek folyamán az állomás látképét romboló vagy nem megfelelő színvonalú szolgáltatásokat nyújtó tizenkét bódé bérlő szerződését felmondták.

Természetesen a pályaudvaron továbbra is maradnak olyan üzlethelyiségek, ahol ételt, italt, újságot tud az utazóközönség venni vagy pénzt tudnak majd az emberek váltani. A későbbiekben utascentrum kialakítását tervezik a Keletiben, megújulnak a tervek szerint az utasforgalmi területek is.

Elindult a kiemelt, legnagyobb utasforgalmat lebonyolító és más felújítással nem érintett fővárosi vagy elővárosi állomások megújulása is. Ez 50 állomást érint, és ehhez kapcsolódva vizsgálják meg az állomási funkciókat és a szolgáltatásokat.

A fejlesztési terv első ütemében 2019-ben részben megújul a Bicske alsó; Alsógöd; Felsőgöd; Nagymaros-Visegrád; Szob; Sződ-Sződliget és Albertirsa megállóhely. Rákospalota-Újpest állomáson tavasszal lebontják a raktárépületet és nyáron a vágányhálózatot is karbantartják. Dunakeszi-Gyártelep állomáson P+R parkoló épül az önkormányzattal közösen.

 

Valljuk be ennek már ideje volt. Reméljük, hogy országszerte követik majd ezen példákat, mert ennek mi utasok látjuk majd a legnagyobb hasznát.
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.