Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Budapesttel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Hihetetlen: Budapest több mint 110 évvel ezelőtt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hihetetlen: Budapest több mint 110 évvel ezelőtt


2019/07/19
Pi

Az alábbiakban bemutatunk egy videót, mely az 1908-as, tehát több mint 110 évvel ezelőtti Budapestet járja körül.

Budapest anno

Hihetetlenül hangzik igaz? Pedig így van. Bár a mozgó képek csak 1890 körül jelentek meg, de az, hogy ilyen gyorsan „eljutott” ide a technika, és az, hogy valaki felismerte, hogy milyen fontos dolog az utókornak megörökíteni Budapest akkori állapotát, arra a legenyhébb jelző az, hogy szenzációs!

Egy 10 perces felvételről van szó ez esetben, mely ugyan hang nélküli, de attól még nagyon jól mutatja be, hogy milyen állapotok voltak anno a fővárosban, hogy hogyan is festettek a város részei anno, a mostani viszonyokhoz viszonyítva.Ne feledjük: az első világháború akkor még a fasorban sincsen, talán még a szelét sem érezzük. Budapestet anno a kelet Párizsának hívták, most pedig első kézből tapasztalhatjuk meg azt ,hogy miért is mondták ezt rá.

A Vár, a hidak, a Duna, a pesti élet- mind-mind teljesen más volt, mint ma, de elképesztően jó látni, jó visszanézni a múltra ilyen nagy idő távolságából is.

Nem szabad elszalasztani ezt az alkalmat, mert nem gondolnánk, hogy sok ilyen felvétel keringhet még a nagyvilágban a városról, vagy akár Magyarországról.

Íme tehát az 1908-as Budapest. Fenséges látni a saját múltunkat.

 

Forrás: youtube.com
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.