Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt anno Budapesttel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Budapest 90 évvel ezelőtt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapest 90 évvel ezelőtt


2019/07/11
Pi

Milyen volt Budapest 90 évvel ezelőtt? Sokan-sokszor írták már le és morfondíroztak azon, hogy milyen is lenne visszamenni az időben, megnézni a dinoszauruszokat, a történelem nagy eseményeit, vagy akár a jövőt

Budapest 1930

Érdekes gondolat, hosszú perceket el lehet vele tölteni.

Ehhez kapcsolódik mai írásunk is: ha tehetné, hogy visszamenjen az időben, megnézné mondjuk az 1930-as Budapestet?Az én válaszom az lenne, hogy miért ne?

Rendben (…) (ismerve a történelmet) küszöbön a második világháború, az első borzalmai sincsenek messze még, borzalmas idők jönnek a városra, az országra, Európára és a világra is.

De anno nem véletlenül hívták a magyar fővárost a kelet Párizsának. Ezt a címet azzal a társadalmi élettel, fenséges épületekkel, egyedi hangulattal sikerült kivívni, melyet aztán a második világháború bombatámadásai, vagy éppen Ceaucescu „áldásos tevékenysége” romba döntött. Ezt sajnos élőben már nincs lehetőségünk megcsodálni (ha csak nem jön el még a mi életünkben a már emlgetett időutazás feltalálása), de ezen videón keresztül most lehetőségünk van látni Budapest minden kiemelkedő épületét eredeti pompájában. A teljesség igénye nélkül most láthatjuk eredeti pompájában az alábbi fővárosi nevezetességeket. Íme a Vár, a Halászbástya, a Szent István-szobor, a Szentháromság szobor, a Pénzügyminisztérium, a Szent István-körút, az Oktogon tér, a Kossuth tér és a Mezőgazdasági Minisztérium, a Rákóczi lovas szobor, a Szabadság tér, a Parlament, a Boulevard-kereszteződés , a Millenniumi emlékmű, a Vajdahunyad vár, a Széchenyi Fürdő, a Ferencz Jozsef-híd és a Szent Gellér-szobor.

Induljon tehát az utazás (ha nem is időutazás)!

 

Forrás: youtube.com
 
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.