Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Petrában

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Az elképesztő Petra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az elképesztő Petra


2018/11/15
Pi

Földünk egyik legérdekesebb helyének számít Petra, melyet évente több százezer turista keres fel.

Petra csodás

Petra tulajdonképpen egy romváros Jordániában, mely monumentális méretével és nagyszerű állapotával kivívta a világ csodálatát. A sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont egy arab néptörzs, a nabateusok virágzó fővárosa volt, azonban aA 7. századtól hanyatlásnak indult.

A feljegyzések szerint az utolsó európai látogatói a keresztes lovagok voltak, majd 1812-ben Jean Louis Burckhardt svájci felfedező egyik útja során kalandos körülmények között ismét rátalált.
Petra 1985 óta az UNESCO kulturális világörökségi helyszíneinek egyike.
Élőben nem akármilyen látványt nyújt, melyet egy hosszabb séta után csodálhat meg az érdeklődő turista.
Amit viszont ott kap, az lenyűgöző.
Az alábbiakban egy videót is mutatunk róla, mely megpróbálja jól visszaadni azt a látványt, azt az érzést, ami a személyes látogatáskor éri az ember.
Mindenki eldöntheti: sikerült?
 

 

Forrás: youtube.com
38Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.