Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt az aluljárókkal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Mégis lezárják éjszakára az aluljárókat?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mégis lezárják éjszakára az aluljárókat?


2019/09/11
Pi

Felröppent a hír, aztán cáfolták, most azonban mégis úgy néz ki, hogy lezárnák a nagyobb budapesti aluljárókat éjszakára, méghozzá úgy, hogy elektromosan működtetett rácsokkal akadályoznák meg a lejutást. 

Budapesti aluljárók

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma még az beterjesztheti javaslatát, miszerint a főváros legnagyobb közlekedési csomópontjaiban elektromosan működtetett rácsokkal zárják le az aluljárókat, ezzel megakadályozva, hogy hajléktalanok a tilalom ellenére ott éjszakázhassanak.

Az ötlet -mint írtuk- nem újkeletű, hiszen már 2018 ősszén is napirendre került. Az akkori tervezett intézkedés lényege akkor is az volt, hogy a legforgalmasabb közlekedési csomópontokban a hajléktalanok ne tudjanak az aluljárókban éjszakázni.
Az akkori tervezetben egyúttal az is szerepelt, hogy ezzel az intézkedéssel párhuzamosan egy új, nagy hajléktalanotthon is létrejönne Újpesten a beteg, idős, önellátásra már képtelen otthontalanoknak.Tavaly azért bukott meg a javaslat, mert az aluljárók lezárása a gyalogos forgalmat is érintené, mivel a hajnali órákban csak a felszínen tudnának közlekedni a gyalogosok a nagy közlekedési csomópontoknál és kereszteződéseknél, ez azonban (lássuk be) eléggé balesetveszélyes.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy most mennyivel jutott előbbre az ötlet, illetve mi lesz akkor, mikor télen nagy mínuszok jönnek. Akkor hova tudnak menni ezek az emberek?
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.