Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Balatonnál

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Javuló tendencia: megújulnak a balatoni strandok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Javuló tendencia: megújulnak a balatoni strandok


2019/04/05
Pi

Tavalyi évben indult, az ideiben pedig folytatódik a tendencia: újabb és újabb strandok szépülnek meg a Balaton partján

Balaton megújulása

Ezúttal a déli, délnyugati részére koncentrálnak a tó esetében. 1,4 milliárd forintot támogatást nyertek el a települések strandjai fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán, amiből családbarát fejlesztések, vizesblokk- és világítás felújítások illetve új játszóterek mellett futó- és sportpálya is épül a strandszezon kezdetéig.  Ezáltal a megújult szabad strandok komfortosabbak, modernebbek, biztonságosabbak lesznek, amelytől a térség még vonzóbbá válik.

Nézzük részletesebben a településeket: Balatonmáriafürdőn a település két szabad strandját összesen 90 millió forintból fejleszthetik, amelynek a műszaki előkészületeit már el is kezdték. Azonban nincs még vége a megújulásnak: strandonként további 20-25 millió forintos fejlesztési forrásért pályázik még a település a családbarát szolgáltatások kialakításához.Balatonlellén 200 millió forintos támogatást nyert a település. A lényeg itt a hosszú partszakasszal rendelkező szabad strand fejlesztésre, amiből többek között 4 ezer négyzetméternyi térburkolatot helyeznek el, de a modern technológia kiaknázása érdekében 30 napelemes lámpát is telepítenek ide.

Balatonboglár kivételes helyzetben van, hiszen  hat szabad stranddal rendelkezik. Ezeket mind megújítják: a két nagyobb 100-100 millió, a négy kisebb 50-50 millió forintos támogatásban részesült. A felújításnak köszönhetően lesznek itt új utcabútorok, vizesblokkok, kandeláberek, de lesznek új játszóterek is.

Fonyód 5 szabad strandja is megújul, ezek fejlesztésére 450 millió forint támogatás áll rendelkezésre. Egyebek közt gyermekbarát vizesblokkokat és újabb vizes élményparkot alakítanak ki. Az 1,2 kilométer hosszú Árpád-parti szakaszt, amelynek sétányát sokan használják futásra, kocogásra, rekortán burkolatú futópályává alakítják.

Balatonfenyves egy kilométeres partszakasza 200 millió forintból, a település egy másik strandját 50 millió forintból fejleszthetik. A sétányfelújítás, utcabútor és közvilágítás csere, illetve illemhely felújítás lesz a fő cél.

Szépül, épül tehát a Balaton, azt gondolom, hogy ez mindenkinek jó hírt jelent. Csak így tovább!
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.