Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Budapest 100 év

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Budapest több mint 100 évvel ezelőtt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapest több mint 100 évvel ezelőtt


2019/05/31
Pi

Budapest 100 éve egy virágzó város volt, melyet a háborúk nagyon csúnyán visszavetettek. Mi most megmutatjuk, hogy milyen volt még a nagy rombolás előtt a város!

Budapest múltja

„Ez szenzációs!”

„Jó zenei alá festés. Kellemes a videó. Köszönjük szépen. Még többet.”„Nagyszerű és szomorú. Akinek két háború ...”

Ezek a kommentek találhatóak meg a lentebb lévő videó alatt.

Egészen elképesztő távolságra, az 1910-es évek közepére ugrik vissza ez a felvétel, a mozgó kép technológia kezdetére. Nem is gondolná az ember, hogy ezekből az időkből fennmaradhatott valamiféle emlék ilyen formában, de szerencsére ez nem így van.

Ne feledjük: az első világháború közepén járunk ekkor Európa szerte. Hihetetlen látni azon kor embereit, Budapestjét.

Sokszor gondolkozik el azon az ember, hogy ha lenne lehetősége idő utazni, akkor hova menne el legszívesebben? Érdekes, de ezekben az időkben a magyar fővárost a kelet Párizsának hívták, ami a város szépsége és az itt folyó társadalmi élet okán nem meglepő.

Milyen volt tehát akkoriban Budapest, a Duna, a Mátyás-templom, a Halászbástya, a híres panoráma Budáról Pestre? 100 évet visszatekinteni 5 percben?

Nagyszerű ajánlat!

Íme:

 

Forrás: youtube.com
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.