Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a dugóval

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Budapesten jó közlekedni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapesten jó közlekedni


2019/08/29
Pi

Budapesten igenis jó közlekedni! Sokan legyintenek erre a mondatra, pedig most már egy kimutatás is alátámasztja ezt!

Budapest közlekedése

Budapest a világ első felében helyezkedik el. Hogy miben? Jó a kérdés, de a válasz egyértelmű: a tömegközlekedésben, a dugók számában, hosszában. De nem csak az autós, hanem a tömegközlekedés állapotát is vizsgálták.

Bár sokan azt gondolják, hogy a magyar fővárosban a torlódások érik a torlódásokat, de valójában ez nagyon nem így van, sőt!Persze 3. világbéli országról beszélünk, de Indiában és Ázsiában nem ritkák a 4-5 órás dugók sem, ahhoz képest persze nem nehéz jónak lenni. Persze akkor még a tömegközlekedésről nem is beszéltünk, ami a világ számos országában enyhén szólva hiányosnak nevezhető.

Ebből adódik, hogy Európa fővárosai uralják a világ közlekedését, amely lista szerint Budapest a 19. helyen áll a sorban.

A dobogó legfelső fokán Berlin, a második helyen Párizs, a harmadikon Koppenhága áll. A német főváros tömegközlekedési hálózatában az utazási átlagsebesség 6,5 kilométer óránként, Párizsban ez 6,2, Koppenhágában 5,6, míg a sereghajtó Mexikóvárosban 2,4 kilométer óránként. A vizsgált 32 város közül a negyedik helyen Helsinki végzett, majd Athén, Prága és London következik a sorban.

A tízes listában az első nem európai város, a nyolcadik helyezett New York és a tizedik Melbourne. A ranglista összeállításakor a kutatók figyelembe vették az olyan tényezőket is, mint a lakosság mérete, az átlagos utazási távolság, valamint a népességsűrűség.
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.