Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt az autópályán

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Drága mulatság a felejtés bére!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Drága mulatság a felejtés bére!


2019/02/01
Pi

Csütörtökön éjfélkor lejártak a 2018-as éves autópálya-matricák, amelyekkel csak eddig lehetett jogszerűen közlekedni a magyarországi útdíjköteles autópályákon és autóutakon.

Meg kell venni

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató tájékoztatása szerint a határidővel több mint 2,3 millió e-matrica járt le. Január utolsó hetében több, mint 1 millió éves e-matricát értékesített már a szolgáltató, mintegy 290 ezer éves országos és 790 ezer éves megyei matricát. Megyei matricából 2 százalékkal, az országosból 9 százalékkal többet adtak el idén eddig az előző év azonos időszakához képest. 
Az új éves e-matricák az ország több mint kétezer pontján, ezen felül interneten és mobiltelefonnal, sms-ben vagy telefonos alkalmazáson keresztül is megvásárolhatók. 


Az országos éves matrica ára 2012 óta, a megyei matricák ára pedig 2015-ös bevezetésük óta nem változott. A D1 kategóriába sorolt gépjárműveknél - ide tartoznak a motorkerékpárok, a személyautók és azok pótkocsiai - az éves országos matrica ára 42 980 forint, a megyei matrica ára pedig 5000 forint.A nagycsaládosok részleges díjmentességre jogosultak, kedvezményes e-matrica vásárláshoz azonban minden év január 31-ig be kell jelenteniük a közlekedési igazgatósági hatóság nyilvántartásába az általuk üzemben tartott gépjárművet.

Aki azonban elfelejti ezt a roppant fontos határidőt, arra komoly szankciók várnak. Minden egyes jogosulatlan használat után személygépkocsiknak 14.875 Ft a fizetési kötelezettség, ennek be nem fizetése pedig díjnövekekdéssel jár, ami esetében a következő lépcsőfok 59.500 Ft.

Ajánlott tehát újítani, vagy kerülni a fizetős szakaszokat.

A matricák gyors megvásárlásához a https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ oldalt ajánljuk, ahol kényelmi díjat nem számolnak fel a tranzakcióért.
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.