Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Feriheggyel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Megoldódik Ferihegy gondja?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megoldódik Ferihegy gondja?


2019/08/02
Pi

Végre úgy tűnik, hogy mindenki számára megnyugtató módon zárul le az évtizedek óta tartó ferihegyi vita.

Ferihegyi megoldás

Évtizedes probléma van megszűnőben szerencsére hamarosan, hiszen egy jogszabályi változtatásnak (hála a jelentős társadalmi nyomásnak és panasznak) éjfél és reggel öt óra között tervezetten (nyilvánvalóan a vészhelyzetekkel nem lehet mit csinálni) nem szállhatnak majd fel és le a gépek Liszt Ferenc-repülőtéren.

Az erről szóló sajtótájékoztatón elhangzott: a korlátozáshoz szükséges jogszabály-módosítások "részben már életbe léptek, részben a legközelebbi jövőben életbe lépnek".Hogy mi áll a rendeletben? Az, hogy akár 1000 eurós bírságot is kiszabhatnak a meg nem engedett és szabályellenes éjszakai repülésért, illetve azt is belevették a szabályzásba, hogy a zajmérési helyek számát az eddigi hatról tizenháromra növelik, és a lakosság is ellenőrizheti ezeket a méréseket. Ezen módosítások szeptembertől lépnek életbe, azzal a kitétellel, hogy az 1000 euró a repülőgép okozta zaj szintjétől függően változhat is.

Ha minden a tervek szerint alakul tehát ezen intézkedések és tervek következménye az lesz, hogy a mélyalvás időszakában Budapest felett a repülések megszűnnek.

A változások révén a repülőtértől északnyugati irányba lévő sűrűn lakott rész zajterhelése megszűnik, és csak a délkeleti irányba szállhatnak majd le és fel az 1-es kifutóról a repülőgépek.

Repüléstechnikai kérdés, de a hátszél kérdését is felülvizsgálták. Ebben az esetben ötről tíz csomóra emelték a le- és felszálláskor megengedett hátszél erősségét, ami a változtatásnak köszönhetően a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenleginél több repülőgép közlekedhet a gyéren vagy egyáltalán nem lakott délkeleti irányba, illetve irányból.

Ez a módosítás is szeptembertől kerül be a repülőtéri kézikönyvbe, amelynek módosítása jelenleg zajlik.

Még egy fontos adalék: a kiszabott bírságok összegét a Budapest Airport abba az alapba rakja, amelyből a környező házak zajszigetelését pályázat útján végzik.

Reméljük ez már a jó és hasznos irány és végre csökkennek a panaszok száma a reptérrel és a repülőgépekkel kapcsolatban. A kezdeti lépések mindazonáltal több, mint bíztatóak.
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.