Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Fonyóddal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Fonyód 1986

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Fonyód 1986


2019/07/24
Pi

Több, mint 30 év távlatából is elképesztő látni a balatoni, közelebbről a fonyódi nyarat. Nosztalgikus felvételek jönnek!

Balaton anno

1986. De régen is volt már! Jó persze idősebb olvasóink nem így gondolkodnak erről a dologról, hiszen ők már többet láttak, de a mai szemmel nézve 33 év távlata akkor sem kevés.

Magyarországra nyugodtan lehet azt mondani, hogy akkor még minden más volt. Ne feledjük: bár hanyatlóban volt már ekkor az elmúlt rendszer, de a szocializmos volt az irányító eszme az országban.Ebben az évben történt a csernobili atomkatasztrófa, aminek a jelentőségével akkoriban kevesen voltak tisztában itthon. Mondjuk a világon úgy általánosságban is kevesen tudtak erről kézzelfogható dolgot.

Ebben az évben kezdte el sugárzását az első kereskedelmi rádió, a Danubius, mely előbb óriási népszerűségnek örvendett, hogy aztán később kilehelje a lelkét.

Ebben az évben jelent meg Tom Crusie Magyarországon is nagysikerű filmje, a Top Gun, melynek pont 2020-ra ígérik a folytatását.

Hihetetlen, de ez is igaz: az USA-ban ekkor ért véget a Knight Rider sorozat, mely akkor még szóba sem került, hogy Nálunk egyáltalán elkezdjék vetíteni.

1986-ban rendezték az első Forma-1 Magyar Nagydíjat, melyet a kor egyiksztárja, Nelson Piquet nyert meg.

Szóval igen, mozgalmas év volt. És mozgalmas nyár is volt, hiszen a balatoni nyarak már akkor is forróak voltak, tömegek töltötték ott, az akkor még divatos két hetes szabadságukat. Nemrégiben rábukkantunk egy felvételre, mely pont ezzel az évvel és pontosan a Balatonnal, egész pontosan Fonyóddal foglalkozik. Nem akármilyen élmény látni az akkori viszonyokat, hogy milyen ruhákban, miket csináltak, csinálhattak az emberek.

Néha az az ember érzése, hogy szívesen visszamenne a múltba, hogy körülnézzen. Ezen felvételt látva most is elfog mindenkit ez az érzés. Időutazásra ugyan nincs lehetőség, de virtuálisan, ezen videó segítségével ez is megtörténhet.

Íme tehát az 1986-os forró balatoni nyár VHS felvétel kivonata!

 

Forrás: youtube.com
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.