Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a sírkerttel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > A valaha volt legfurcsább hír

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A valaha volt legfurcsább hír


2019/09/11
Pi

Bizton lehet állítani, hogy nem sokszor lehetett „érdekesebb” hírt olvasni, hallani ennél: futóútvonalakat jelölnek ki a Fiumei úti sírkertben. 

Fiumei úti újítás

A Nemzeti Örökség Intézete szerint nem kegyeletsértő, ha az emberek sportolás céljából látogatják meg a sírkertet. Valljuk be azért ez elég furcsán hangzik így elsőre.

A NÖRI tehát futóútvonalakat jelölne ki, melyekhez az ötletet nemzetközi példából vették.Valljuk be: nagy az igény olyan zöldfelületre Budapest szívében, ahol mozogni, kikapcsolódni lehet., azonban így elsőre (de másodjára is) elég furcsán hat, hogy azt a főváros egyik legnagyobb temetőjében képzelik el.

A Fiumei úti sírkert amúgy 56 hektáron terül el, ismert gazdag növény- és állatvilágáról is. A NÖRI tájékoztatása szerint sokan nem kegyeleti célból látogatnak ide, hanem kikapcsolódni a parkos-fás környezetbe vagy sportolni, hiszen az európai nagyvárosok temetőihez hasonlóan a Fiumei úti sírkertben is sokan futnak rendszeresen. Ezt szeretnék most hivatalos formában is megerősíteni.

„A Nemzeti Örökség Intézete nem tartja kegyeletsértőnek a sírkertben futást, sőt, a futókörök átadásával lehetőséget biztosít arra, hogy kijelölt útvonalon, a mosdóhasználat és egyéb szolgáltatások biztosításával futhassanak a sportolni vágyók. A műemléki falak mentén egy kör hossza éppen három kilométer, szintkülönbség nélkül, részben aszfalt, részben terep úton”- írták indoklásukban.

A futópályákat szeptember 14-én szombaton adják át. Kíváncsiak vagyunk majd a társadalmi visszajelzésekre ezzel kapcsolatban.
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.