Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Google-val

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Megújuló Magyarország

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megújuló Magyarország


2019/04/11
Pi

A Google beújít Magyarországon. Mostantól még frissebb témák közt barangolhatunk országszerte. Íme a részletek!

Google újítás

Nagyon sok ember szeret „eljátszadozni” a Google térkép alapú szolgáltatásaival. Akár szórakozás, akár ismeretszerzés céljából. Akik nyomon követik a programok életét, azok pontosan tudhatják, hogy ezen mappák, Magyarország tekintetében régebbi felvételekkel dolgoznak. Azonban nem marad ez így már sokáig, hiszen a Google autói újra elindulnak hét magyar nagyvárosban, hogy a Street View szolgáltatásait frissítsék. Budapest, Székesfehérvár, Győr, Pécs, Szeged, Miskolc és Debrecen teljes utcahálózatát térképezik fel május végéig, tehát ismét láthatjuk, hogy hogyan is néznek ki azok a helyek, melyeket már régen láttunk személyesen élőben.


A népszerű akalmazás 2013 óta működik Magyarországon, azóta többször frissítették, legutóbb tavaly. Népszerűségét jól mutatja a programnak, hogy a Google-térképnek a világon már mintegy egymilliárd felhasználója van, napi szinten 25 millióan használják, a világ több mint 190 országában elérhető. Az utcakép szolgáltatás 88 országban érhető el. Önkéntesen segítik az adatok frissítését és javítását a helyi idegenvezetők, akik 95 millióan vannak világszerte. 
Fontos azt is tudni, hogy a Google kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az utcaképek elkészítésekor. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítják. 


Technikai részletekről szólva: a fotók kezdetben trekker, majd később egy autó segítségével készülnek. A trekker egy hátizsák formájú, több mint 18 kilogramm súlyú berendezés, amelyre fényképezőgép-rendszert telepítettek. Az ezen található 15 lencse 2,5 másodpercenként rögzít képeket.
A hírek szerint még idén láthatjuk is a végeredményt, sokak nagy örömére.
 
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.