Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a születésnapon

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Magyarország születésnapjának margójára

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyarország születésnapjának margójára


2019/08/23
Pi

Magyarország augusztus 20-án ünnepli születésnapját, de hogy is jutottunk el addig, hogy így nevezzük ezt a napot?

Magyarország augusztus 20-a

Érdekes dolog figyelni azt a jelenséget, hogy hogyan is állnak hozzá az emberek az Augusztus 20-i ünnephez. A rendszerváltás után közvetlenül mindenki örült annak, hogy van egy munkaszüneti nap, de semmi extra érzés nem volt az emberekben, ha eljött ez a jeles nap. Kicsivel később jött az Államalapítás ünnepe elnevezés, mely nagyon sokáig tartotta magát.

Sajnos időközben Budapesten történt egy katasztrófa is az ünnep alatt, mely mélyen beleivódott a társadalomba, aki pedig ott volt személyesen, az míg él, nem felejti.Manapság pedig egyre inkább divat azt mondani Augusztus 20-ra, hogy ez Magyarország születésnapja. A közösségi médiát, a tv-t, a rádiót ellepték az ilyen és ehhez nagyon hasonló hirdetések, kiírások. Távolról indultunk, míg ideértünk, de a kronológiai összefoglalás helytálló.

Mindentől függetlenül ez az a nap, melyet ma Magyarországon mindenki nagyra tart. Amolyan jelzésértékű pillanata ez az évnek, mert kénytelen-kelletlen módon gondol rá az ember úgy, mint hogy ez egyben a nyár lezárását is jelenti. Ez persze nem igaz teljes mértékben, de mint mindenben, ebben is van valami.

Budapesten persze óriási ünnepséglánc kapcsolódik ehhez a dátumhoz, folyamatosan érik a programok egymást a város különböző pontjain, melynek a tetőzése az esti tűzijáték, amely ráadásul külföld szerte híres esemény. Kimutatható: turisták hada érkezik hozzánk, hogy élőben láthassa a nagy magyar tűzijátékot.

A rakpartok tele, a város magas pontjai szintén – így élvezik az emberek az esti fényjátékot.

Aki nem látta, szerencsére az sem marad le róla.

Az alábbiakban két nagyszerű videót is mutatunk az eseményről, két különböző szemszögből. Az egyik jobb, mint a másik.

Nem marad tehát le senki sem, íme Magyarország Születésnapjának csúcspontja:

 

 

 

Forrás: 
fotók: MTI
videók: youtube.com, youtube.com
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.