Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt az Alfölddel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Ki ne szeretné a nagy magyar Alföldet?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ki ne szeretné a nagy magyar Alföldet?


2019/04/03
Pi

Petőfi Sándor is megénekelte már anno, hogy a nagy magyar Alföld gyönyörű. Mit neki a Kárpátok, mikor itt van a csodálatos Róna.

Alföldi csodák

Sok ember érezheti hasonlóan magát, hiszen az ország keleti felét nagyban elfoglalja ez a csodás táj.

Persze az Északi-középhegység, a Mátra, a Bükk, vagy a Dunántúli-középhegység, de akár a Budai-hegyek is kínálnak csodákat, azonban a legnagyobb magyar síkság szépségével, élővilágával nehéz vetekedni. Kicsit az az ember érzése, hogy ez a térség a Kárpát-medence szíve-lelke.Nyaranta csodás képet nyújt. A már emlegetett élővilága, a kiégett növények, a csodás állatok mind-mind hozzátartoznak a táj képéhez.

A még mindig létező szakma a juhász, a kondás is megtalálható még itt. Rohanó világunkban, mikor átrohanunk a tájon, akkor is láthatjuk, hogy ez az a hely, mely akaratlanul is azt az érzést kelti az emberben, hogy legszívesebben félreállna az autójával és besétálna a mező közepébe, messze mindentől, távol a város zajától.

Legyen akár nappal, lehet akár este, ez a környék mindig csodákat rejt magában.

Esténként a nagyvárosok fényeitől távol, immáron a szépen kirajzolódó csillagképek alatt lehetőség van gyönyörködni abban, amit egyébként nem láthatunk: az éjszakai égbolt ugyanis olyan látványt nyújt itt, amit máshol nem lehet látni.

Hoztunk is egy videót szavaink alátámasztására. Íme a nagy magyar Alföld teljes pompájában.

Egészen biztos, hogy nem lehet benne csalódni, hiszen

„Lenn az alföld tengersík vidékin
Ott vagyok honn, ott az én világom;
Börtönéből szabadúlt sas lelkem,
Ha a rónák végtelenjét látom.”

(Petőfi Sándor: Az Alföld)

 

 

Forrás: youtube.com
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.