Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Patkányokkal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Budapesti kényes kérdés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapesti kényes kérdés


2019/05/08
Pi

Minden nappal egyre inkább közelednek az önkormányzati választások és olyanok is előtérbe kerültek, akikről soha nem gondoltuk volna: a budapesti patkányhelyzet újabb állomásához érkeztünk el.

Patkányok a fővárosban

Az egyik fél szerint Budapest patkánytanyává vált, míg a másik része a városnak azt mondja, hogy semmivel sem másabb a helyzet e fronton, mint az elmúlt néhány évben.
Járva-kelve a városban mi még előttünk átrohanó patkánnyal nem találkoztunk, de attól még, hogy valamit nem lát az ember, attól az még létezhet. Mint mindig, most is a probléma nagysága a kérdés.
Ahhoz képest, hogy a patkányinvázió nincsen célzott, intenzív többletpatkányirtás kezdődik Budapesten a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen meghatározott tíz kerületben.
Az irtás az I., az V., a VI., a VII., a VIII., a IX., a XIII., a XIV., a XIX. és a XX. kerületet érinti. A munka a legforgalmasabb pályaudvarok, közlekedési csomópontok speciális, teljes körű kezelésével indul el a fővárosban.

A jövő héttől kezdődően a fővárosi patkányirtásért felelős Konzorcium az V., a IX. és a XIII. kerület szennyvízcsatorna-rendszerében helyezi el az irtószert. A szervezett irtási program további megvalósítása ütemezetten, szektoronként zajlik majd.Hogy mennyiben érinti ez majd az emberek és az utasok életét? Annyiban, hogy a tájékoztatás szerint, hogy a munkálatok a forgalom kisebb korlátozása érdekében akár hétvégén és az éjszakai órákban is végbe mehetnek.


A szakemberek minden kezelt pontot kétszer is ellenőriznek majd, és ha még a második ellenőrzéskor is találnak patkányt, akkor a kezelést a felszínre is kiterjesztik.
Jó tudni azt is, hogy a szakemberek a lakásokba munka közben nem mennek be, a lakóépületek egyes részeire, például a belső udvarba vagy a pincébe azonban szükség esetén igen.
A beavatkozások helyéről és idejéről az elkövetkezendő nyolc hónapban az érintett kerületi önkormányzatokkal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen folyamatosan tájékoztatják majd a lakosságot. Az NNK nyilatkozata szerint egészségügyi járványhelyzet - vészhelyzet - nincsen, márpedig ilyennek a megállapításra csak ez a szervezet jogosult.

Forrás: MTI
 
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.