Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Városligettel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Nemsokára felszabadul a Városliget

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nemsokára felszabadul a Városliget


2019/07/19
Pi

Sokan látják nap, mint nap a Városliget lezárásait, hogy miért is kell nézni a vasfalat és betonhalmot, azt azonban nem tudja mindenki. Nos a Liget ezen részén mélygarázs épül, méghozzá jó ütemben, így ez az állapot már nem áll fenn olyan sokáig.

Városliget építése

Jó ütemben halad ugyanis a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezése, a tavaly nyáron indult építkezés elérte a legmélyebb pontját, jelenleg az épületszerkezet kialakítása zajlik.

A felszín alatt három szinten mintegy 800 autót befogadni képes garázst várhatóan már a jövő nyártól használhatják majd a Ligetbe látogatók, illetve kedvezményesen igénybe vehetik a környéken lakók.Felmérések szerint a Városligeten naponta 15 ezer autó halad keresztül, és a közelmúltig több mint 1500 autó parkolt a Liget peremén. A Liget Budapest Projekt eredményeként ez az állapot minden valószínűség szerint megváltozik: a felszíni parkolók megszüntetésével, a mélygarázsok építésével és a Kós Károly sétány valódi, forgalommentes sétánnyá alakításával egy zöldebb és élhetőbb parkká válik majd a Városliget.    

Az autómentes Városliget elérése érdekében további földalatti parkolók is épülnek, az Állatkerti körúton 700, míg a Hermina úton egy 275 férőhelyes létesítmény épül.

A három szint mélyre nyúló épület kivitelezése 2018 júniusában kezdődött meg, mára elérte legmélyebb pontját, jelenleg az épületszerkezet kialakítása zajlik, és 2020 nyarán már használhatják a Ligetbe látogatók. A nagyságrendileg 8 milliárd forintos beruházás keretében várhatóan év végére befejeződik a szerkezetépítés.

A csaknem 30 ezer négyzetméter összes szintterületű, vastag földréteggel, és így növényzettel borított háromszintes mélygarázsban külön beállót kapnak a mozgássérültek járművei, a motorosok, valamint az elektromos autóknak töltővel ellátott helyeket alakítanak ki. A garázs legfelsőbb szintjén a kerékpárral közlekedőknek kerékpártárolókat és öltözőket alakítanak ki.

Az építkezéssel párhuzamosan elkezdődik a Városligetben lévő, az elmúlt évtizedekben a zöldfelületet rovására megnövekedett beton- és aszfaltfelületek csökkentése. Első lépésként az indokolatlanul széles, 14 méter keresztmetszetű Olof Palme sétány útburkolatát szűkítik le 6 méterre, ezzel közel 1600 négyzetméternyi zöldfelületet adnak vissza a parknak. A gyalogos és kerékpáros közlekedés a kivitelezés ideje alatt végig biztosított marad. A munkálatok a Zichy Mihály út felől indulnak az Ajtósi Dürer sor irányában, szakaszos korlátozással. A fejlesztéssel egy időben a régi közművezetékeket is elszállítják.

Fotók: MTI
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.