Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Hortobággyal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Kihagyhatatlan program:53. hortobágyi lovasnapok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kihagyhatatlan program:53. hortobágyi lovasnapok


2019/06/20
Pi

Több mint húszezer látogatót várnak az 53. hortobágyi lovasnapokra július 12. és 14. között.

Hortobágyi lovasnapok

Mint említettük tehát több mint húszezer látogatót várnak az 53. hortobágyi lovasnapokra.

Időpontja: július 12. és 14. között.Íme kis ízelítő a Hortobágy jelképei közül:

Immáron Debrecen városa is besegít az esemény megrendezésébe, hiszen három éve immáron tudással, és anyagi támogatással a város is bekapcsolódott a lovasnapok szervezésébe, s azóta egyfajta hagyományőrző és kulturális fesztivállá is vált a korábban elsősorban a lovas versenyekről szóló rendezvény.

A kulturális világörökség helyszínen a hagyományos csikósverseny, fogathajtó verseny és díjugratás mellett megrendezik a Nemzeti Vágta hortobágyi elővágtáját is. Három évvel ezelőtt Hortobágy is az elővágták helyszíne lett, mely mára a Kárpát-medence legnagyobb lovas versenyévé avanzsált: a 16 elővágtából ötöt a határon túl rendeznek.

Idén a Hortobágyi Nemzeti Parkkal közösen 1,5 hektáros gyermek lovasfalut is működtetnek, de nem marad el az esti méneshajtás sem, a 320 éves nagycsárdában pedig megújult étlappal, a hagyományos pásztorételek mellett házi bivalyhússal, szürke marhából készült gulyással és racka juh húsából készült töltöttkáposztával várják a vendégeket.

Az ételekhez a Debrecen egykori szőlőskertjéből, Érmellékről származó Bakator bort kínálják, ami több mint 300 éve a csárda bora volt.

Összesen négy versenyhelyszínen lesznek események a három napon, a csikósversenyt némileg átalakítják, ezáltal gyorsabbá, izgalmasabbá teszik. A fogathajtó versenyszámok között a szimultán és a kombinált hajtás mellett most először rendeznek váltó csapatversenyt, amikor három fogat lesz egyszerre a pályán.
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.