Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a balatoni strandokkal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Balatoni strandok 2019-ben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balatoni strandok 2019-ben


2019/06/06
Pi

Évről-évre tendenciózus sajnos, hogy a balatoni strandok fizetőssé válnak. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy mennyibe kerülnek a belépők a tónál!

Balatoni stranok

Sajnos ma már nem úgy működnek a dolgok, mint a boldog békeidőkben, a 70-es, 80-as években, amikor tényleg ott fürdött az ember ingyen, ahol csak szeretett volna. Persze a BM, HM üdülők már akkor is kivételt jelentettek, de olyan, hogy „fizetős strand”, olyan nem nagyon akadt.

A 90-es évek azonban a privatizációval, a földterületek magán kézbe kerülésével azonban azt is magával hozta, hogy megjelentek a „fizetős strandok”. Eleinte csak egy pár, ma meg már nagyon sok van belőlük. A tendencia nyilvánvaló: nem nehéz megjósolni, hogy nemsokára nem lesz olyan hely a tó körül, ahol nem kérnek tőlünk belépőt.A folyamat ráadásul felgyorsult. Az önkormányzati partszakaszok komoly felújításon esnek át az utóbbi pár évben, ami egyrészt komoly költségekkel jár, másfelől pedig az állapot fenntartása, az állag megóvása sem költségektől mentes.

Valamilyen szinten tehát érthető, hogy már a szórakozáslehetősége is pénzbe kerül, de attól ez még nem biztos, hogy jó. Valami ezzel kiveszik a Balaton romantikájából.

Mutatjuk azt, hogy mennyi ingyenes strand maradt a tó körül és melyek ezek. De alább az is kiderül, hogy hol és mennyibe kerül egy napijegy a magyar tengernél.

Íme, azon települések listája, ahol 2019-ben még ingyenesen lehet fürödni:

Balatonakarattya, Balatonberény, Balatonboglár: 2 helyen, Balatonfenyves: 5 helyen, Balatonkenese, Balatonkeresztúr, Balatonlelle, Balatonmáriafürdő, Balatonőszöd, Balatonszárszó: 2 helyen, Balatonszemes: 3 helyen, Balatonvilágos, Fonyód: 6 helyen, Keszthely , Örvényes, Siófok: 5 helyen, Szántód: 2 helyen, Tihany: 2 helyen, Zamárdi: 7 helyen.

Összesen 44 ilyen helyről beszélhetünk.

Ezzel szemben a fizetős helyek listája több mint 50, egészen pontosan 53 helyet foglal magában. A legolcsóbb 500, a legdrágább tikett pedig 1500 Ft-ba kerül- bár Tihanyban van egy strand, ahol 5000 Ft-ot kérnek el egy jegyért.

Nagyon fontos adalék még ehhez (bár ez azért az ingyenes strandok esetén is így van általában), hogy a strandok előtti parkolók szintén fizetősek, tehát egy nyaralás, vagy egy egy napos kiruccanás megtervezésekor ezt is figyelembe kell venni.

 

Íme, a fizetős strandok idei árlistája a teljesség igénye nélkül, főleg a nagyobb települések strandjait figyelembe véve:

Alsóörs: Alsóörsi strand – 900
Badacsony: Badacsonyi strand – 700
Balatonakarattya: Bercsényi strand – 600
Balatonalmádi: Budatava strand – 900
Balatonföldvár: Nyugati strand – 500
Balatonföldvár: Keleti strand – 800
Balatonfüred: Esterházy strand – 1250
Balatonfüred: Kisfaludy strand – 800
Balatonfüred: Széchenyi strand – 1500
Balatongyörök: Balatongyöröki strand – 1000
Balatonkenese: Vak Bottyán strand – 700
Balatonlelle: Napfény strand – 800
Balatonmáriafürdő: Központi fizető strand – 700
Balatonvilágos: Balatonvilágosi strand – 600
Csopak: Csopaki strand (május 18-tól) – 1000
Fonyód: Panoráma strand – 500
Keszthely: Városi strand – 950
Siófok: Siófoki nagystrand – 1000
Siófok: Sóstói strand – 600
Tihany: Plage18 – 5000
Zánka: Zánkai strand (május 30-tól) – 600
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.