Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Balaton átúszással

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Ez várható az idei Balaton átúszáson

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez várható az idei Balaton átúszáson


2019/06/14
Pi

Június 29-én 37. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legismertebb tömegsportrendezvényét, a Lidl Balaton-átúszást, amelyre idén is több ezer résztvevőt várnak a szervezők. 

Balaton átúszása

A Balaton-átúszás pontosan az az esemény, amelyen élsportolók és hobbisportolók is rajthoz állhatnak, méghozzá kortól függetlenül.Ezt mi sem példázza jobban, hogy az eddigi legidősebb versenyző 83 éves volt.

Minden évben megszokhattuk már, hogy az átúszást el kellett a szervezőknek halasztaniuk. Az első számú szempont a biztonság, hiszen a több ezer ember sportolási feltételei, melyeknek egyszerre kell ideálisnak lenniük- nem szenvedhetnek csorbát.Éppen ezért június 27-én a meteorológusokkal tanácskozva döntik el a szervezők, hogy 29-én meg tudják-e tartani a versenyt, vagy az esőnapokat (június 30., július 6., 7., 13., 14., 20., 21.) kell "megcélozniuk". Érdekes statisztika, hogy tavaly háromszori halasztás után jutottak el a 7107 résztvevőig. Az indulói limit is maximalizálva van, mely tízezer főt jelent. A szervezők bíznak benne, hogy sikerül megközelíteni ezt a létszámot.

Az 1979-ben kezdődött versenysorozatban eddig összesen 184 278 fő indult el és összességében 951 688 km-t úszott, vagyis a résztvevők két és félszer tették meg a Föld és a Hold közötti távolságot. Amennyiben idén meglenne a 9291 induló, úgy a megtett km-t illetően átlépnék az egymilliós határt.

A verseny rajtja ezúttal is a révfülöpi labdarúgópályán lesz 7.30-tól 12 óráig, míg a cél a balatonboglári Platán-strandon. Az úszók biztonságára 130 vitorlásból, hét kishajóból és négy motorcsónakból álló úszófolyosó jön létre, de a résztvevőket a vízirendőrök és a vízimentők is folyamatosan figyelik.

Forrás: mti
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.