Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Miskolccal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Miskolc a büszke város

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miskolc a büszke város


2020/04/01
Pi

Ha lehetne ilyen címet kiosztani, akkor Miskolc valószínűleg a legbüszkébb város címet kapná. Foglalkozzunk most egy kicsit ezzel a várossal!

Miskolc büszke

Miskolc Észak-Magyarország legnagyobb városa, ahol több, mint 150 000 ember lakik. Amellett, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye központja, egyben az ország negyedik legnépesebb városa Budapest, Debrecen és Szeged után.

Már a középkorban is egy kereskedőváros volt, és 1365-ben Nagy Lajos királytól kapott városi rangot. A török hódoltság után ipara is fejlődésnek indult. A szocialista időszakban Magyarország egyik legjelentősebb iparvárosaként élt a köztudatban, ez a hit róla pedig a mai napig is él az emberekben. Ezekben az időkben számos szomszédos települést, köztük a középkorban székhelyül szolgáló Diósgyőrt is hozzácsatolták.A rendszerváltás itt is nyomot hagyott. A város manapság inkább a kulturális és idegenforgalmi szerepét erősíti. A főbb látványosságai a térség erősségei közé tartoznak: a miskolctapolcai Barlangfürdő, a diósgyőri vár, a lillafüredi Palotaszálló és a Miskolci Nemzeti Színház, illetve a Bükki Nemzeti Park mind-mind vonzza a turistákat és teszi az egész régiót még vonzóbbá.

A diósgyőri emberek büszkék borsodi mivoltukra. Dolgozzanak akár Budapesten, Magyarország vagy a világ más pontján ők fennen hirdetik származásukat. Éppen ezért különlegesek és sokkal inkább önérzetesebbek, mint az átlag magyar. Ezzel egyébként semmi probléma nincsen, az ember csak legyen büszke a gyökereire.

Az alábbiakban mutatunk Miskolcról egy nagyon szép drónvideót, mely bemutatja a város értékeit, amiből mindenki láthatja, hogy ez Miskolc!

 

Forrás: youtube.com

holdosi képe a Pixabay -en.
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.