Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Mátrával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Már a Mátrának is van saját Libegője!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Már a Mátrának is van saját Libegője!


2019/06/07
Pi

Először a budai hegyekben, most pedig a Mátrában építettek egy Libegőt. Megérte, mert a látvány lebilincselő!

Mátra Libegője

Budapesten már bevált, miért ne lehetne megpróbálni a Mátrában is? Jogos kérdés, hiszen a Mátrában a kilátás talán még pazarabb, mint a Budai hegyekben. Jött is a hír, hogy nemrégiben átadták a Mátra első libegőjét, amely Mátrafüred-Sástót köti össze az Oxygen Adrenalin Parkkal.

A megnyitón elhangzott: mintegy 200 millió forintos fejlesztés az előkészítéssel együtt négy évet vett igénybe, és előzetes számítások szerint 8-10 év alatt térül meg. A 438 méteres távolságot és 50 méter szintemelkedést áthidalva egyszerre 124 személy szállítására alkalmas a Libegő. A felvonó különlegessége, hogy a kötélzet és a talaj között mért legnagyobb magassága a szokásos 13-14 méterhez képest egy rövidebb szakaszon eléri a 17 métert.A mátrai turizmus az 1990-es években a szakszervezeti üdülés visszaszorulásával, a szállodák privatizálása idején érte el mélypontját. A fejlesztések a kékestetői sípálya korszerűsítésével kezdődtek egy évtizeddel később. A következő meghatározó lépés ezen az úton a Mátra és Bükk kiemelt turisztikai régióvá nyilvánításáról szóló, régen várt döntés meghozatala lesz, mely újabb jelentős forrásokat nyithat meg e vidék számára.

A Mátra tehát vár mindenkit. Most már nem csak csodás kirándulások, mókusetetések, a Kékes, Galyatető és jó levegő vár mindenkit.
Újabb attrakció, még több látványosság, kell ennél jobb?
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.